طراحی گرافیک

  1. خانه
  2. فریلنسر
  3. جزئیات مقاله
فریلنسرها
طراحی گرافیک

طراحی گرافیک


فریلنسر عکاس با استفاده از کامپیوتر صفحه لمسی در نرم افزار در حال طراحی گرافیکی است. ویرایشگر عکاسی که با برنامه ویرایش روی مانیتور و تبلت گرافیکی در استودیو تولید رسانه کار می کند.

در مقاله های قبل به مرسوم ترین قعالیت های فریلنسری پرداختیم و محتوای نوشتاری و تبلیغاتی را مورد بحث قرار دادیم. در این مقاله میخواهیم در مورد طراحی گرافیک بحث کنیم. به‌یقین می‌توان گفت که پول‌سازترین فعالیت فریلنسری در چند سال اخیر طراحی‌های گرافیکی بوده که شامل انواع مختلفی است و با نرم‌افزارهای مختلفی نیز انجام می‌شود. در مقاله‌های بعدی نرم‌افزارهایی که به‌منظور طراحی گرافیکی مورداستفاده قرار می‌گیرد را به‌طور کامل شرح خواهیم داد.

آیا از دید شما منظور از طراحی گرافیکی تبلیغات هنری است؟ یا گرافیک چشم‌نواز وب‌سایت‌ها، صفحاتی که به طرز خیره‌کننده‌ای در مجلات چیده شده‌اند؟ یا کاراکترهای هنری و تبلیغاتی جذاب محصولات؟ این در حالی است که همه این موارد از تعاریف طراحی‌های گرافیکی است و این اصطلاح موارد زیادی را شامل می‌شود: طراحی پوستر، طراحی اینفوگرافیک، جلد کتاب، برچسب محصول یا بسته‌بندی محصول، طراحی لوگو، هویت بصری، طراحی ظاهر وب‌سایت، ظاهر اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و رابط کاربری و…

در صفحه آرایی و چیدمان صفحه ها باید به اصول طراحی گرافیک دقت شود
تصویر سازی کاراکتر جزو طراحی گرافیک با نرم افزارهای کامپیوتری است

حال باید پرسید طراحی گرافیکی دقیقاً به چه معناست؟

فهرست موارد بالا به‌عنوان نمونه‌های طراحی گرافیکی برای شروع خوب است، بااین‌حال تصویر کاملی از این رشته تخصصی را نشان نمی‌دهد. هرچند که پوشش جزئیات و پیچیدگی‌های کل زمینه‌های طراحی گرافیکی ممکن است در این مقاله امکان‌پذیر نباشد ولی با مرور اجمالی این مطالب به شما کمک می‌کند که درک بیشتری از این زمینه شغلی خلاقانه داشته باشید؛ بنابراین اگر علاقه‌مند به تبدیل‌شدن به یک طراح گرافیک حرفه‌ای هستید، به خواندن ادامه دهید تا اصول این رشته تخصصی را بیاموزید.

طراحی گرافیک چیست؟

طبق تعریف موسسه هنرهای گرافیک آمریکا (AIGA)، طراحی گرافیک به‌عنوان ” هنر و تمرین برنامه‌ریزی و پیاده‌سازی ایده‌ها و تجربیات با محتوای بصری و متنی تعریف‌شده است”. به‌عبارت‌دیگر در طراحی گرافیک، ایده‌ها و پیام‌های خاص به‌صورت بصری به مخاطبین منتقل می‌شود. این تصاویر می‌تواند به‌سادگی یک لوگو تجاری یا به پیچیدگی طراحی صفحات وب‌سایت باشد.

لوگو هایا
طراحی گرافیک کاوه خداکرمی
لوگو بون
طراحی گرافیک کاوه خداکرمی
لوگو شاهنشین
طراحی گرافیک کاوه خداکرمی

الکساندروس کلوفتوس، طراح، هنگامی‌که از او خواسته شد در مورد تعریف طراحی گرافیک توضیح دهد، می‌گوید:

طراحی گرافیک عناصر گرافیکی و متنی را می‌گیرد و آن‌ها را در انواع رسانه‌ها پیاده‌سازی می‌کند. این به تولیدکننده کمک می‌کند تا با مصرف‌کننده ارتباط برقرار کند و پیام پروژه، رویداد، کمپین یا محصول را رونمایی کند.

آژانس های تبلیغاتی
در آفران شما می توانید برندسازی کنید

طراحی گرافیک از طریق تبلیغات به‌وسیله آژانس‌های تبلیغاتی برای تبلیغ و فروش محصولات، برای انتقال اطلاعات پیچیده به روشی قابل‌هضم به‌وسیله اینفوگرافیک و یا توسط کسب‌وکارها برای توسعه هویت به‌وسیله برند سازی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

جیکوب اسمیت بنیان‌گذار استودیوی تصویرسازی (ProductViz)، می‌گوید:

روزانه بسیاری از طراحی‌های گرافیکی مختلف را در اطراف خود به‌وضوح می‌بینیم، در هر صفحه از یک مجله و یا کتاب‌های درسی مجموعه‌ای از ایده‌های طراحی نهفته است که ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد. نکته‌ی مهم این است که باید به یاد داشته باشید بسیاری از پروژه‌های طراحی گرافیک با اهداف تجاری مورداستفاده قرار می‌گیرند، ولی به‌طورکلی طراحی گرافیک به‌عنوان وسیله‌ای برای بیان هنر است.

اصول طراحی گرافیک

به‌منظور درک بهتر از معنی طراحی گرافیک، آشنایی با عناصر و اصول طراحی گرافیک بسیار مهم است. عناصر در ارتباط یا تضاد با یکدیگر برای ایجاد طرح‌های بصری چشمگیر و تأثیرگذار استفاده می‌شوند. این عناصر شامل: رنگ، فرم، خطوط، شکل، مقیاس، تضاد، بافت هستند.

علاوه بر این موارد یک طراح گرافیک می‌بایست به اصول اولیه طراحی گرافیک پایبند باشد و به‌طورکلی این اصول مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها هستند که به طراح در خلق یک اثر جدید کمک می‌کنند. این اصول شامل: تراز بندی، کنتراست، تأکید، حرکت یا جنبش، تقارن و وزن یا ریتم هستند.

اصول طراحی گرافیکی

شاید شما هم این ضرب‌المثل قدیمی را شنیده باشید که می‌گوید: “قوانین باید شکسته شوند” که قطعاً در مورد یک طراح گرافیک درست است، هرچند که یک طراح حرفه‌ای قبل از شکستن قوانین می‌بایست درک درستی از اصول داشته باشد.

انواع طراحی گرافیک

همان‌طور که قبلاً ذکر شد، هیچ معنای واحدی برای طراحی گرافیک وجود ندارد. طراحی گرافیک از زمینه‌ها و تخصص‌های زیادی تشکیل‌شده است که از چاپ و طراحی رابط کاربری گرفته تا انیمیشن و پویانمایی را نیز شامل می‌شود.

به‌طورکلی هرکسی یک علاقه خاصی دارد و طراحی گرافیک فرصت‌ها و گزینه‌هایی را برای هر فرد با هر علاقه‌ای ارائه می‌دهد. برای مثال اگر 30 سال پیش از شخصی درباره تعریف طراحی گرافیک می‌پرسیدند، به‌احتمال‌زیاد پاسخش نمونه‌های مرتبط با چاپ مجلات و پوسترهای فیلم و تبلیغات محیطی متمرکز بود، اما اکنون ما در عصر دیجیتال زندگی می‌کنیم که چندین نوع از طراحی گرافیک را به وجود آورده است.

انواع طراحی گرافیک طراحی گرافیکی، زن مشغول طراحی لوگو برای یک برند بینهایت است و صفحه های چاپی از پالت های رنگی بر روی میز وجود دارد.

برخی از برجسته‌ترین نمونه‌های طراحی گرافیک مدرن از پیشرفت‌های فناوری ناشی می‌شود، برای مثال؛ طراحی وب‌سایت شامل ایجاد صفحات وب جذاب و بصری برای کاربران است و این شامل طرح‌بندی، رنگ و رابط کاربری است. طراحی رابط کاربری (UX) به‌منظور اطمینان یافتن از استفاده آسان و رضایت‌بخش از یک وب‌سایت یا نرم‌افزار متمرکز است. این سبک از طراحان بیشتر به ارزش، قابلیت استفاده، مقبولیت عام تأکیددارند. طراحی موشن‌گرافیک یا پویانمایی عناصر بصری را از طریق جلوه‌های ویژه، برنامه‌های تلویزیونی، بازی‌های کامپیوتری و فیلم‌ها زنده می‌کند.

زن استریمر که پس از انجام بازی های تیراندازی فضایی با استفاده از صفحه کلید حرفه ای RGB در رایانه قدرتمند به دوربین نگاه می کند. پخش کننده حرفه ای پخش بازی های ویدیویی آنلاین در استودیوی بازی خانگی

با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، طراحی گرافیک نیز به‌سرعت در حال پیشرفت است و به دنبال آن مشاغل جدیدی از طراحی گرافیک نیز ظهور کرده است و به‌طورکلی تکامل در این عرصه، چشم‌انداز مشاغل در این زمینه را نیز تغییر داده است. تقاضا برای طراحان گرافیک سنتی که عمدتاً برای ناشران و چاپخانه‌ها کار می‌کنند به میزان قابل‌توجهی کاهش پیداکرده است، اما این تمام ماجرا نیست.

طبق دفتر آمار (BLS)، پیش‌بینی می‌شود که استخدام و به‌کارگیری طراحان گرافیک در خدمات طراحی دستگاه‌های کامپیوتری تا سال 2028 بالغ‌بر 24 درصد رشد می‌کند. اغلب این تقاضا ناشی از افزایش نیاز سازمان‌ها و مشاغل به طراحی گرافیک و تصاویر دیجیتال است؛ زیرا هدف آ‌ن‌ها حرکت به سمت دیجیتالی شدن است؛ بنابراین طبق این گفته‌ها برخی از عناوین شغلی رایج طراحی گرافیک کدام است؟

مشاغل رایج در حوزه طراحی گرافیک

مشاغل رایج در حوزه طراحی گرافیک

طبق گزارشی که در خصوص فراخوان‌های جذب نیروی طراح گرافیک صورت گرفت، 30000 آگهی شغلی مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت، داده‌های حاصل از این نتایج باعث تعیین رایج‌ترین عناوین شغلی طراحی گرافیک شد که شامل؛ طراح گرافیک رابط کاربری (UX)، طراح وب، طراحان آثار هنری، طراحان گرافیک خلاق، طراحان موشن‌گرافیک نمونه‌ای از رایج‌ترین مشاغل موردنیاز در حوزه طراحی گرافیک است. همان‌طور که متوجه شدید، وقتی‌که به دانش و آموزش مناسب مجهز باشید، چندین گزینه شغلی در حوزه طراحی گرافیک وجود دارد و می‌توانید حرفه‌ خود را مطابق با مهارت‌ها و علایق شخصی ارتقا دهید و از آن کسب درآمد کنید.

محصولا شرکت ادوبی بهترین گزینه های نرم افزاری برای طراحی گرافیکی هستند.

ابزارهای محبوب زیادی برای طراحان گرافیک خلق‌شده است که می‌توانید با نحوه استفاده از آن‌ها نیز آشنا شوید ولی یکی از ابتدایی‌ترین و کم‌هزینه‌ترین ابزاری که طراحان از آن استفاده می‌کنند، کتاب طراح است. طراحان گرافیک اغلب ایده‌ها یا پیش‌نویس‌های خود را قبل از اجرا با کامپیوتر روی کاغذ ترسیم می‌کنند؛ اما باید این نکته را فراموش نکنیم که در دنیای دیجیتال امروزی استفاده از رایانه‌ها به‌منظور طراحی گرافیک ضروری است، حتی اگر به‌منظور چاپ مورداستفاده قرار واقع شوند.

ادوبی فوتوشاپ
ادوبی ایلوستریتور
ادوبی این دیزاین
ادوبی افترافکت
ادوبی اودیشن

نوع کامپیوتر نیز بر اساس اولویت به‌منظور دستیابی به حوزه گرافیکی موردعلاقه می‌تواند متفاوت باشد؛ اما وقتی صحبت از نرم‌افزار می‌شود، محصولات شرکت ادوبی (Adobe)، مانند فتوشاپ (Photoshop)، ایلوستریتور (Illustrator)، این‌دیزاین (InDesign)، پایه‌های اصلی در دنیای طراحی گرافیک هستند.

درنهایت ایده‌ها و الهامات همان چیزی هستند که یک طراح گرافیک بیشترین نیاز را به آن‌ها خواهد داشت. چاد بیرنباوم (Chad Birenbaum)، یکی از بنیان‌گذاران داکپین دیزاین (Duckpin Design)، می‌گوید:

شما باید یک ایده استوار داشته باشید که به‌عنوان پایه و اساس طراحی و روابط شما عمل کند. این مفهوم و ایده ابتدا باید روی کاغذ پیاده شود و سپس از نرم‌افزارهای کامپیوتری به‌عنوان ابزاری برای زنده کردن این مفاهیم استفاده شود

برای یک طراح الهام گرفتن از طبیعت اطراف یک راه افزایش خلاقیت است

طراحان گرافیک از دنیای اطراف خود الهام می‌گیرند، بنابراین اگر احساس می‌کنید به‌اندازه کافی خلاق نیستید، از طراحان دیگر و یا در اینترنت الهام بگیرید. وبلاگ‌های طراحی گرافیک الهام‌بخش زیادی وجود دارند که می‌توانند خلاقیت شمارا به جریان درآورند.

در مقالات بعدی با مجموعه‌ای وبلاگ‌ها در حوزه ایده یابی طراحی گرافیک توضیح خواهیم داد.

فرید فتحی

زمان عضویت نویسنده: 12 آذر, 1401

پاسخ شما به دیدگاه