

فریلنسر کیست؟ و فریلنسینگ چیست؟
در این مقاله قصد داریم در مورد افرادی حرف بزنیم که به اصطلاح، خودشان آقای خودشان هستند. به طور کلی به این قشر از افراد آزادکار، دورکار و یا فریلنسر میگویند. یکی از مزیتهای فریلنسری این است در هر مکان و زمانی که بخواهند، میتوانند شروع به کار کنند و هر وقت که اراده کنند دست از کار بکشند. به صورت کار در خانه، شرکت یا مغازه و… هرچند که در فعالیت فریلنسری همیشه وضعیت گل و بلبل نیست و مشکلات خاص خود را هم دارد.
در ادامه مقاله سعی داریم فعالیتها و موانع و مزایای فریلنسری را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچهی لغت فریلنسر (Freelancer)
نگاهی به پیشینه تاریخی کلمه فریلنسر و فعالیت فریلنسینگ
اصطلاح فریلنسر(Freelancer) توسط والتر اسکات (Walter Scott) در رمان مشهور آیوانهو (Ivanhoe) بهکرات بهکاربرده شده است. این لغت به جنگجویان مزدور قرونوسطایی اشاره دارد که هیچگونه تعهدی به خاندان سلطنتی یا اشرافزادگان نداشتند. توماس آن براون (Thomas N. Brown) نیز پیشتر در کتاب دوران زندگی هیو میلر (The Life and Times of Hugh Miller) از این اصطلاح استفاده کرد.
بعدها لغتنامهی انگلیسی آکسفورد این واژه را جزو افعال دستهبندی نمود. بااینحال، امروزه لغت فریلنس (Freelance) به شکل فعل، اسم، صفت و حتی قید در زبان انگلیسی کاربرد دارد.
اولین نوشته مکتوب از فریلنسری
این پاراگراف اولین نوشته از واژهٔ فریلنسری در طول تاریخ میباشد. گزیدهای از این نوشته را میخوانید:
I of offed Richard the service of mu freelances, and he refused them, I will lead them to hull, seize on shipping, and embark for Flanders, thanks to the bustling times, a man of action will always find employment
ترجمه: من به ریچارد خدمات فریلنسری را ارایه دادم، او آنها را رد کرد. من آنها را به بدنه ضدآب هدایت خواهم کرد. حمل و نقل را تصرف کنید. بر فلاندر سوار شوید. به لطف اوقات شلوغ (کشمکش کردن) یک مرد عمل همیشه شغل پیدا میکند.
حالا که با تاریخچه این کلمات آشنا شدیم، سرنخهایی از تغییرات زبانی و معنی فعلی این کلمات را در اختیارداریم که بهصورت کامل در ادامه مقاله به آن اشاره میکنیم.
فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟
فریلنسینگ (Freelancing) در لغت به معنای آزادکاری است و فریلنسر (Freelancer) به افرادی گفته میشود که خود اشتغال بوده و لزوماً تعهد بلندمدتی به شرکت یا مجموعهای خاص ندارد.
برخی از فریلنسرها توسط شرکتها و مؤسسات به دیگران معرفی میشوند، اما بعضی دیگر به صورت کاملا مستقل از طریق وبسایتهای معتبر به فعالیت مشغول میشوند، بنابراین نحوه همکاری فریلنسرها بسته به شرایط بسیار متفاوت است، برای مثال عدهای به دنبال عقد قرارداد کاری و رسمی هستند، در حالی که برخی دیگر به صورت رایگان به امید کسب شهرت کار میکنند. هرچند که امروزه رایگان کار کردن فقط به دلیل ساخت یک رزومه معتبر برای عقد قراردادهای رسمی ارزش دارد، در غیر این صورت هیچ ارزش مادی برای فرد به دنبال نخواهد داشت.
دستمزد فریلنسرها چگونه پرداخت میشود؟

فعالیت فریلنسینگ نیز مانند سایر شغلها نیازمند پرداخت دستمزد از طرف کارفرما است و بسته به مهارت، تجربه و زمینه کاری، دستمزد فریلنسرها به روشهای مختلفی پرداخت میشود. برخی از فریلنسرها مبلغ موردنظر را به صورت ساعتی، روزانه یا پس از انجام پروژه دریافت مینمایند. برخی دیگر هم کل هزینه سفارش را برآورد کرده و سپس مبلغی را به عنوان بیعانه از کارفرما میگیرند. برای پروژههای پیچیدهتر نیز باید قراردادهایی (از طرف فریلنسر یا کارفرما) تنظیم شود که دستمزد فریلنسر را پس از انجام هر مرحله و بر حسب کیفیت کار واریز نمایند. در کارخانه تولید محتوای دیجیتال آفران، فریلنسرها با همه حالتهای ذکر شده میتوانند دستمزد خود را دریافت کنند.
شما هم میتوانید با ثبتنام در پلتفرم کارخانه تولید محتوای آفران کسب درآمد کنید.
1 دیدگاه
مرسومترین فعالیتهای فریلنسری – آفران | لذت یک تجربه حرفهای آفران | لذت یک تجربه حرفهای
4 ماه قبل[…] فریلنسینگ بیشتر در حوزههای ادبی، هنری و علمی مورداستفاده قرار […]