
موشن گرافیک و اهمیت آن در صنعت تبلیغات
انیمیشنها، ویدئوها و موشنگرافیکها جذابترین رسانه برای جلبتوجه مخاطب، ایجاد آگاهی از برند و انتقال پیامهای برند است. بهعنوانمثال، در حین جستجو در رسانههای اجتماعی خود، اگر با یک انیمیشن خلاقانه یا یک قطعه گرافیکی جذاب مواجه شوید آن را مشاهده میکنید و سپس به صفحه رسمی آن برند میروید و دیگر خدمات آن را بررسی میکنید.
بنابراین این برند توانست شمارا با انیمیشنهای خلاقانه اغوا کند، در شما یک کنجکاوی ایجاد کرد، به همین دلیل شما به صفحه آنها وارد شدید و از برند آگاه شدید.
- موشن گرافیک چیست؟
- از طرحهای استاتیک تا متحرک
- تاریخچه موشن گرافیک
- کاربردهای موشن گرافیک امروزی
- اهمیت موشن گرافیک در برندسازی
این فقط یک نمای کلی از این است که چگونه موشنگرافیک میتواند برند شمارا تقویت کند و مخاطبان را به سمت شما سوق دهد. در ادامه بیشتر به کاربرد و دلایل اهمیت موشنگرافیک در صنعت تبلیغات و چگونگی بهرهمندی از آن برای داشتن برندی معتبر میپردازیم.

موشن گرافیک چیست؟
دنیای انیمیشنهای تجاری از سبکهای مختلفی تشکیلشده است. کلمه “انیمیشن” یک اصطلاح چتر مانند است که تقریباً هر چیزی را که دارای حرکت باشد شامل میشود. بااینحال، موشن گرافیک یکی از زیرمجموعههای انیمیشن است که در عصر دیجیتال برای برخی افراد گیجکننده است. وقتی صحبت از انیمیشن تجاری به میان میآید موشنگرافیک ابزاری واقعاً قدرتمند است.
از طرحهای استاتیک تا متحرک
موشن گرافیک به معنای اضافه کردن حرکت به طرحهای گرافیکی است. این سادهترین تعریفی است که میتوان بیان کرد.
بسیاری از مواقع به موشنگرافیک موشن دیزاین نیز گفته میشود که درک رابطه بین حرکت و عناصر طراحی را آسانتر میکند. بهعبارتدیگر موشن گرافیک در مورد گسترش دانش طراحی در رسانههای جدید با افزودن عناصر زمان و مکان به آن است، یعنی ایجاد حرکت.
اما متحرک کردن عناصر طراحی کار سادهای نیست. برخلاف سایر زمینههای انیمیشن، شما یک روش از پیش تعریفشده برای انیمیشنسازی و متحرک کردن طرحها ندارید.
بهعنوانمثال، در یک انیمیشن سنتی سل (انیمیشن دوبعدی)، میتوانید از ارجاعات بیپایانی از طبیعت برای متحرک کردن یک انسان یا حیوان استفاده کنید؛ اما در طراحی حرکت، هیچ اشارهای به نحوه حرکت اشکال، تایپوگرافی و شبکهها وجود ندارد.
به همین دلیل طراحان حرکت انواع حرکات، شتاب و سرعت را بهدقت بررسی میکنند. با کنار هم قرار دادن همه این متغیرها، آنها میتوانند به عناصر طراحی جان ببخشند بهگونهای که انسانیتر باشد و بتواند با مخاطبان ارتباط برقرار کند.

تاریخچه موشن گرافیک
قبل از به وجود آمدن موشن گرافیک، زمانی وجود داشت که قطعات طراحی گرافیک فقط در قالبی صاف و بدون حرکت کار میکردند. زمانی که تصاویر متحرک با کارتونهای سنتی والت دیزنی برابری میکرد؛ اما با پیشرفت در عرصه سینما، بهویژه در عناوین آغازین، بود که طراحی گرافیک ظاهر شد.
در دهه 1940، موشن گرافیک با کارهای تجربی اسکار فیشینگر و نورمن مک لارن متولد شد. در دهه 1950، طراحان شگفتانگیزی مانند Saul Bass، Maurice Binder و Pablo Ferro، موشن گرافیک را در معرض دید عموم قراردادند.
فیلمهایی که این هنرمندان روی آنها کارکردهاند، هنوز هم الهامبخش بسیاری از طراحان موشنگرافیک و کارشناسان سینما هستند. کار آنها نشاندهنده یک رویکرد غیرمنتظره و خلاقانه برای ایجاد هیجان و معرفی اطلاعات فنی فیلم، مانند نویسنده، کارگردان فیلم، بازیگران و … بود. این شیوه جدید بازی با کلمات و عناصر گرافیکی که مردم قبلاً هرگز آن را ندیده بودند، سرآغاز محبوبیت بیشتر موشن گرافیک بود.
موشن گرافیک بهشدت با پیشرفت تکنولوژی مرتبط است، بنابراین با پیشرفت بیشتر تکنولوژی بستر مناسبتری در این حوزه ایجاد میشود.
در سالهای اخیر، پیشرفت نرمافزارهای طراحی و انیمیشنسازی برای کسانی که مایل به یادگیری و تولید موشن گرافیک هستند این امکان را فراهم کرده و در دسترس افراد علاقهمند قرار داده است. آموزش موشن گرافیک شاید کمی زمانبر باشد اما ارزش آن را دارد که بخشی از وقت خود را به یادگیری اختصاص دهید.
درعینحال، گسترش صفحهنمایشها فرصتهای بیشتری برای طراحی و درنتیجه متحرکسازی محتوا ایجاد کرده است. از ماشینها گرفته تا تابلوهای تبلیغاتی، یخچالهای هوشمند و تلفنهایی که در جیبهایمان هستند، از موشن گرافیک استفاده میکنند.
کاربردهای موشن گرافیک امروزی
توسعه فناوری و وجود صفحهنمایشها در وسایل مورداستفاده در زندگی ما استفاده از موشن گرافیک را گسترش داد. آنچه قبلاً فقط برای معرفی اطلاعات فنی و ایجاد هیجان در یک فیلم استفاده میشد، امروزه طیف وسیعی از اهداف را دنبال میکند.
موشن گرافیک را میتوان در صفحه پیشبینی اخبار و پسزمینههای مجازی آنها دید. تلویزیون از همان روزهای اولیه از عنصرهای متحرک استفاده میکرد و به بخشی جداییناپذیر از هویت آن تبدیل شد که این ویژگی تا حدودی به خاطرهانگیز شدن یک کانال یا برنامه کمک کرد.
وقتی صحبت از تبلیغات، بهویژه رسانههای اجتماعی به میان میآید، موشن گرافیک در همهچیز از تبلیغات پیچیده و داستان محور گرفته تا پستهای متحرک ساده اینستاگرام میدرخشد. این یک ابزار عالی برای کمک به شرکتها است که از سایرین متمایز شوند.
از کاربردهای دیگر موشن گرافیک میتوان به منوها در فست فودهای زنجیرهای و تابلوهای اعلان در فرودگاهها اشاره کرد. میتوان از موشن گرافیک در موقعیتهای مختلف استفاده کرد.

اهمیت موشن گرافیک در برندسازی؟
1. توجه کاربران را جلب کنید
چشم انسان اغلب اوقات جذب طرحهای جذاب بصری میشود. سعی کنید از این ویژگی انسانی استفاده کنید و گرافیک سفارشی باکیفیت بالا طراحی کنید که عالی به نظر برسد. سعی کنید گرافیکهای منحصربهفردی طراحی کنید زیرا عکسهایی که اغلب در اینترنت وجود دارند عکسهای رایجی هستند و مردم قبلاً آنها را بارها در اینترنت دیدهاند.
2. تبلیغات متحرک باعث ایجاد ترافیک میشود
ممکن است محتوای که ایجاد میکنید مفید و یا سرگرمکننده باشد، اما تلاش شما زمانی نتیجه میدهد که افراد به محتوای شما جذب شوند. وقتی مردم به محتوای شما توجهی نمیکنند، باید خلاقیت خود را به کار بگیرید. چگونه این کار را انجام دهیم؟
تبلیغات دیجیتال یکی از سریعترین شکلهای بازاریابی است که در حال رشد است. سعی کنید ویدیوهای متحرک یا ویدیوهای موشن گرافیک ساده را بهعنوان تبلیغات در رسانههای اجتماعی قرار دهید.
تبلیغات معمولی توسط مردم نادیده گرفته میشود؛ اما وقتی یک ویدیو یا یک انیمیشن جذاب پیدا میکنند، نگاه میکنند، کلیک میکنند و کاوش میکنند؛ و اینجاست که شما یک لید (مشتری احتمالی) ایجاد میکنید.
اگر به آمار نگاه کنید، میبینید که تقریباً 46 درصد از مشتریان پس از مشاهده ویدیویی از یک برند در رسانههای اجتماعی، اعلام کردهاند که خرید کردهاند؛ بنابراین ویدیوها افراد را تحت تأثیر قرار میدهند.
3. خود را از رقبا متمایز کنید
با هر نوع کسبوکاری که وارد دنیای دیجیتال شوید، رقبای بیشماری در بازار خواهید داشت. محصولات شما ممکن است یکسان باشند، اما اگر بازاریابی و برندسازی شما منحصربهفرد باشد، میتوانید از بقیه متمایز شوید. بهترین راه برای جلبتوجه مخاطب چیست؟ جلوههای بصری!
همانطور که در مثال بالا گفته شد، وقتی ویدیوهای موشن گرافیک خلاقانه را در استراتژی بازاریابی خود به کار بگیرید مردم جذب میشوند و برند شما را بهطور منحصربهفردی از میان رقبایتان تشخیص میدهند. این به شما شانس بهتری نسبت به رقبا میدهد.
4. به برند خود هویت ببخشید
تعداد معدودی تبلیغ تلویزیونی وجود دارد که بعد از گذشت سالها نه آنها را فراموش میکنید و نه آن برند را فراموش میکنید. میتوان گفت که یک ارتباط عاطفی از آن برند در ذهن مخاطب ایجادشده است.
وقتی مجذوب ویدیوی بصری خلاقانه یک برند میشوید، آن برند را برای مدت طولانی به یاد خواهید آورد. این تأثیر موشن گرافیک بر ذهن مخاطب است.
5. تعامل با مخاطب
ما میگوییم که ویدیوها توجه مخاطب را به خود جلب میکنند، اما این توجه میتواند فقط برای چند دقیقه حفظ شود. اگر ویدیو تأثیرگذار و بهاندازه کافی جذاب نباشد، مردم به چیز دیگری روی خواهند آورد.
این روزها مردم بیشتر به سرگرمیهای کوتاهتر و واضحتر علاقهمند هستند، همانطور که میدانید این ویژگیهای ویدئویی موجود در اکثر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی باعث جذب مخاطب بیشتر شده است. ویدیوهای کوتاه اما تأثیرگذار بسازید که حاوی پیامی روشن و واضح باشد.
بنابراین موشن گرافیک یک رسانه مؤثر برای ایجاد آگاهی از برند و هویت برند در بین مخاطبان است. استخدام موشن گرافیست حرفهای در این حوزه به محبوبیت برند شما کمک خواهد کرد.

موشن گرافیک یک حوزه باورنکردنی از انیمیشن است که محبوبیت آن بهمرورزمان بیشتر میشود. درک کاربردها و امکانات متمایز آن میتواند به ایدههای نوآورانه منجر شود. پلتفرم آفران با در اختیار داشتن موشن گرافیستهای حرفهای، موشن گرافیکهای خلاقانه و جذابی را در جهت جذب مخاطب ایجاد میکند.
ویدئویی که مشاهده میکنید، روند فعالیت پلتفرم کارخانه تولید محتوای دیجیتال آفران را به صورت موشن گرافیک نمایش میدهد.
پاسخ شما به دیدگاه